U petak 23. listopada u Vinkovcima je održan zabavno – kulturni susret Livnjaka i njihovih prijatelja u Slavoniji „Vinkovci 2015. godine“. Zabavno – kulturni program održan je u Svečanoj dvorani poznatog ugostiteljskog objekta „Barun Trenk“.

Prvom susretu Livnjaka u Vinkovcima nazočio je i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić. Obraćajući se mnoštvu nazočnih predsjednik Vlade Hercegbosanske županije je, među ostalim, naglasio: „ Koristim priliku da Vas Livnjake gospodarstvenike koji ovdje živite kao i Vaše prijatelje iz Vukovarsko – srijemske županije pozovem na suradnju u pravcu što boljeg gospodarskog razvoja Livna i Hercegbosanske županije uz želju da suradnja tijela vlasti općine Livno i Vlade Hercegbosanske županije s Livnjacima Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema u narednom razdoblju bude što kvalitetnija rekao je Dalić i naglasio; s obzirom da smo krenuli s formiranjem razvojne Agencije koja bi u dogledno vrijeme trebala započeti s radom isto tako vas pozivam da svoje Europsko iskustvo podijelite s nama kroz prijenos znanja i prijava na projekte putem partnerstva i zajedničkog prijavljivanja na EU pozive“.

Spomenutom događaju uz mnoštvo Livnjaka koji žive u toj županiji i drugim dijelovima Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema nazočili su i brojni uzvanici iz grada Vinkovaca, Osijeka, Zagreba i Slavonskog Broda. Među njima su bili i načelnik Livna, Luka Čelan i livanjski gvardijan, fra Miroslav Ištuk, fra Marijan Karaula, vikar Provincije Bosne srebrene, župan Vukovarsko – srijemske županije, Božo Galić, podpredsjednik Hrvatskog sabora, Tomislav Čuljak, te ministar MUP-a Hercegbosanske županije, Darinko Mihaljevići i Josip Gelo, ravnatelj Franjevačkog muzeja i Galerije Gorica Livno.

Zabavno – kulturni susret Livnjaka i njihovih prijatelja u Slavoniji uveličao je Plesni klub „Paganini“ iz Livna i Tamburaški sastav „Đeram“ iz Vinkovaca. Susret Livnjaka, njihovih potomaka i prijatelja u Istočnoj Slavoniji, Baranji i Zapadnom Srijemu organizirao je u Vinkovcima Zavičajni klub Livnjaka Vukovarsko – srijemske županije na čelu s predsjednikom toga Zavičajnog kluba, Stipom Rimcem.