Općenito, stanje u Hercegbosanskoj županiji se poboljšalo mada je i dalje cijela županija okovana snijegom i ledom.
Na svim magistralnim cestama promet se odvija otežano a pravci Šuica – Borova Glava – Livno i Glamoč – Mliništa su još uvijek zatvorena za sav promet. Regionalna prometnica Glamoč – Rore – Drvar također je zatvorena.
Jučer je u poslijepodnevnim satima uz velike napore poduzeća „Ceste“ d.d. Mostar, Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i privatnih strojeva otvoren putni pravac Šuica – Tomislavgrad.
Veliki broj sela u Hercegbosanskoj županiji još su uvijek odsječena od njihovih središta i ulažu se veliki napori da se ista odblokiraju uz pomoć mehanizacije Javnih komunalnih poduzeća, Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i privatnih strojeva (cca 60 strojeva).
Glavna zadaća svih raspoloživih snaga je deblokiranje zatvorenih prometnica, deblokiranje odsječenih sela i pružanje pomoći stanovništvu u namirnicama i lijekovima.
Federalni stožer Civilne zaštite uputio je Zapovijed o zabrani kretanja svih teretnih vozila i autobusa na cestovnim prometnicama koje povezuju pravce između i unutar Hercegbosanske županije, osim vozilima kojima se vrši prijevoz hrane, energenata (nafta, naftni derivati, lož ulje, ugalj), lijekova, medicinske opreme i sredstava posebnih zahtjeva za uvoz – izvoz, koji bi mogli  izazvati veće ekonomske štete.
Za odobrenje prijevoza nadležan je Federalni stožer Civilne zaštite i Federalno ministarstvo unutarnjih poslova.
Obzirom da se u slijedećih nekoliko dana očekuje pogoršanje vremenskih prilika uz nove snježne oborine situacija na terenu bi se ponovno mogla pogoršati, stoga će Odluka o proglašenju prirodne nesreće biti na snazi i idući tjedan.
Županijska služba Civilne zaštite i Općinske službe Civilne zaštite rade neprekidno i koordiniraju akcijama zaštite i spašavanja.