Središnja proslava 25.obljetnice obrane Livna i livanjskog kraja održana je jučer, 23. travnja, u Livnu.

Proslava je započela misnim slavljem u župnoj crkvi u Livnu nakon čega je kroz središte grada do zgrade Narodnoga sveučilišta održan svečani mimohod u znak sjećanja na sve poginule branitelje.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Livno predsjednik Općinskog vijeća Livna Sead Hadžijahić prisjetio se ratnih dana te istaknuo kako su ti dani promijenili ljudske sudbine, ali i sudbinu Livna.

– Uspostavljen je mir ali je plaćena skupa cijena – ljudski životi – istaknuo je Hadžijahić dodavši da je na svima koji rade i žive u Livnu da doprinesu da ovaj grad postane miran, siguran i perspektivan.

Gradonačelnik Livna Luka Čelan kazao kako su se okupili danas kako bi odaslali poruku o želji za ustrajnošću na ovim prostorima i odanosti prema istinskim vrijednostima.

Po završetku svečane sjednice ispred spomenika poginulima za slobodu hrvatskog naroda u ime Vlade Hercegbosanske županije vijenac su položili predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Daško Dalić i ministri u Vladi Ivica Brešić i Darinko Mihaljević.

U sklopu programa proslave 25. obljetnice obrane Livna i livanjskog kraja u Memorijalnom centru u Rujanima služena je sveta misa.

FOTOGALERIJA