Udruga žena oboljelih ili liječenih od karcinoma dojke Bistrica danas je  u PTC Forum u Livnu obilježila Dan narcisa. Članice udruge su za prikupljene novčane priloge za rad udruge podijelile narcise i promotivne letke.

Naglasivši veliki značaj ranog otkrivanja karcinoma dojke i pregleda koji se nude u zdravstvenim ustanovama na prostoru županije, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić, koji je pružio podršku današnjoj humanitarnoj akciji, rekao je da će Vlada Hercegbosanske županije i u narednom razdoblju pomagati ovaj projekt ali i slične projekte u županiji.

Akciju su podržali i ravnatelj županijske bolnice fra Mihovil Sučić, Ivan Cikojević, ravnatelj Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije, Ante Baković kao i predstavnik ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u Vladi Hercegbosanske županije, Milan Mihaljević.

Danom narcisa koji simboliziraju nadu, buđenje i novi život članice udruge Bistrica pokušavaju ukazati na broj osoba oboljelih od karcinom dojke te koliko je važno redovito obaviti preventivne preglede.