Povodom Dana općine Livno jučer je, 28.rujna, upriličeno druženje i obilazak dionice ceste Livno – Sinj – Split na prevoju Vaganj povodom završnih asfaltnih radova, kojem su nazočila izaslanstva Vlade Hercegbosanske županije i susjednih općina Splitsko Dalmatinske županije Trilja, Sinja i Kaštela.

Pred okupljenim livnjacima i cetinjanima predsjednik Vlade Branko Ivković je rekao kako ova dionica skraćuje put Livno –Split za 30 kilometara, a ujedno je najkraća dionica puta od Dalmacije prema Središnjoj Bosni, cesta koja otvara i druge perspektive posebno u oblasti turizma, te najavio konačno uređenje i otvorenje ceste u proljeće 2015. godine do kada će biti gotove sve potrebne dozvole za prekategorizaciju graničnog prijelaza iz kategorije malograničnog za prijevoz putnika i robe.

U moderno izgrađenu cestu u dužini od 12 kilometara, od 2004. do 2014. godine, uloženo je 12.500.000,00 KM, sredstava koje su osigurali Vlada Hercegbosanske županije i Uprava za ceste Hercegbosanske županije uz sufinanciranje Federalne Vlade.