„Ovom prilikom zahvaljujem Vladi Hercegbosanske županije jer je u zadnje tri godine za MUP Hercegbosanske županije nabavila 25 novih vozila i time povećala sigurnost i spremnost da služimo građanima. Djelatnici policije u stanju su izvršiti svaku intervenciju bez straha da će biti tehničkih problema. Nabavkom smo osvježili vozni park i mogu reći da je stanje voznog parka zadovoljavajuće. Ukupna nabavna cijena vozila iznosi više od 350.000,00 KM“, rekao je danas u sjedištu MUP-a Hercegbosanske županije u Livnu Darinko Mihaljević, ministar MUP-a Hercegbosanske županije prigodom uručivanja ključeva 11 novih policijskih vozila marke Škoda djelatnicima koja su namijenjena policijskim upravama u Livnu i Tomislavgradu, te dodao:

„Planiramo nabavu vozila u određenim postrojbama, osobito u postrojbama za posebne namjene i nabavu terenskih vozila. Trenutno nam nedostaju  specijalna vozila – marice za prijevoz osoba lišenih slobode ili osoba u istražnom postupku, te specijalna vozila za vršenje očevida prilikom prometnih nezgoda. Očekujemo da ćemo i taj segment zadovoljiti“, kazao je ministar MUP-a Hercegbosanske županije. Rekao je kako je u tijeku instalacija novog sustava videonadzora na prostorima Hercegbosanske županije i posebice naglasio:

„Povećanom nazočnošću migranata koji nezakonito pokušavaju prelaziti granice pokušavamo očuvati javni red, mir i sigurnost građana i u tom pogledu pomažemo migrantima  da se kreću prema smještajnim centrima koje je država odredila“.

Današnja primopredaja novih policijskih vozila je kontinuirano obnavljanje voznog policijskog parka koji će doprinijeti povećanju sveukupne operativnosti na terenu. Način plaćanja vozila je leaising u 60 jednakih rata.