Skupština Hercegbosanske županije je u ponedjeljak 9. prosinca 2013. godine u Tomislavgradu, na svojoj 7. izvanrednoj sjednici, izglasala nepovjerenje Vladi dosadašnjeg predsjednika dr. Nediljka Rimca, te imenovala novu Vladu na čelu s Brankom Ivkovićem.

Dosadašnja Vlada nije doživjela potpunu promjenu kadra, nego su samo određena ministarstva dobila nove ministre, te je Branko Ivković s mjesta ministara financija u starom sazivu imenovan novim predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije.

Za novog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva umjesto dosadašnjeg Petra Gele imenovan je Ilija Šljivić dipl. politolog, Stipan Šarac dipl. oecc imenovan je ministrom financija, te Dragoslav Topić dipl. politolog novim ministrom rada zdravstva, socijalne skrbi i prognanih umjesto dosadašnjeg Darka Horvata.

Ostala ministarstava nisu doživjele promjene te je Petar Galić ostao ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa, Mario Lovrić ministar MUP-a, Hikmet Hodžić ministar graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša, Anka Papak Dodog ministrica gospodarstva i Željko Rujević ministar pravosuđa i uprave u Vladi Hercegbosanske županije.

Nova Vlada Hercegbosanske županije danas je krenula s radom.

Jučer su izvršene primopredaje dužnosti u svim ministarstvima, kao i u Uredu predsjednika, a već danas je novi predsjednik održao prvi sastanak s članovima Vlade.

Ivković je na sastanku čestitao ministrima na izboru, upozorio ih na ozbiljnost situacije i na očekivanja cjelokupnog pučanstva Hercegbosanske županije.

Dogovoren je budući način rada ove Vlade definiranjem prioriteta sa željom da se njene aktivnosti reflektiraju u što kraćem roku imajući u vidu činjenicu da su novi županijski izbori u listopadu 2014. godine.

Cilj ove Vlade je, kako je rekao predsjednik Ivković, donošenje što više zakona koja su od krucijalnog značaja, stvaranje novih radnih mjesta kao što su upošljavanje pripravnika odnosno radnih mjesta koja su u nadležnosti Vlade, bolja suradnja s Vijećem ministara, te bolja suradnja s drugim županijskim vladama.

Na sastanku je dogovoreno da će se prva sjednica Vlade u novom sazivu održati već sljedeći tjedan, te da bi se kao točke dnevnog reda trebale razmatrati Rebalans Proračuna za 2013. godinu i Odluka o privremenom financiranju za period siječanj-ožujak 2014. godine.