Proteklog je tjedna u prostorijama šumarije Kupres održan treći u nizu sastanak čija je tema bila analiza zaključaka s prethodnog sastanaka u svezi sprječavanja šumskih krađa na području šumarije Kupres i Tomislavgrad.

Ovo je samo jedan u nizu sastanaka iniciranom od strane ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije Ilije Šljivića, a sve s ciljem sprječavanja nezakonitih radnji u pogledu čuvanja, sječe i prometa drvnih sortimenata na području Hercegbosanske županije.

Pored resornog ministra Ilije Šljivića i domaćina Draška Brnića, sastanku su nazočili i svi drugi relevantni akteri koji su od prvoga dana uključeni u ovu operativnu akciju.

Nakon konstruktivne rasprave na sastanku je zaključeno da su aktivnosti provedene u proteklih 15 dana polučile solidne rezultate i da s njima treba nastaviti do daljnjega uz obveznu međusobnu suradnju i koordinaciju svih sudionika. Dogovoreno je i da će se skladištenje izuzetih drvnih sortimenata nastaviti u krugu šumarije Kupres ili na čuvarskim rampama i da će Županijska uprava za šumarstvo ministru Šljivuću dostaviti popis osoba koje se najčešće zatiču u šumskim krađama, kako bi isti bio dostavljan Županijskom tužiteljstvu.

Ministar Šljivić je izrazio zadovoljstvo postignutima rezultatima koje je ova akcija polučila od samoga početka i zahvalio se svima na dosada uloženom trudu. Dodao je kako bez međusobne suradnje ne bi uspjeli ostvariti ovakve rezultate koji su itekako vidljivi i izrazio je želju da ova akcija preraste u ustaljenu praksu kojom bi se nezakonite radnje u prometu i sječi drvnih sortimenata u šumama Hercegbosanske županije svele na minimum.

Sljedeći sastanak dogovoren je za mjesec dana i na istom će tema biti Analiza postignutih rezultata u ovoj operativnoj akciji.