U petak , 25. 4. 2014. godine, u Mostaru je održan zajednički radni sastanak ministra FMUP-a, ravnatelja FUP-e i županijskih ministara unutarnjih poslova i ravnatelja policija.

Shodno ranije utvrđenom dnevnom redu, na sastanku je razmatrano Izvješće o sigurnosnoj situaciji na području Federacije Bosne i Hercegovine u prvom tromjesečju 2014. godine, kao i konkretna pitanja koja se tiču obveza koje su županijska ministarstva unutarnjih poslova obvezna ispuniti da bi se implementacija Zakona o matičnim knjigama Federacije BiH izvršila u zakonom predviđenom roku.

Zaključeno je da je stanje sigurnosti u Federaciji Bosne i Hercegovine bilo ozbiljno narušeno događajima od 6. i 7. veljače 2014. godine, kada su opravdani prosvjedi građana, organizirani u više gradova u Federaciji BiH, zlouporabljeni i djelovanjem određenih grupa prerasli u nasilno i rušilačko ponašanje koje je za posljedicu imalo veći broj povrijeđenih osoba i značajnu materijalnu štetu. Ocjenjujući prva tri mjeseca ove godine, zaključeno je da je sigurnosna situacija u Federaciji BiH na zadovoljavajućem nivou. Istaknuto je kako je u prvom kvartalu ove godine, u odnosu na prošlu, zabilježen pad kriminaliteta za deset posto i pad broja prometnih nezgoda.  Međutim, kako je rečeno, za sedam posto je povećano narušavanje javnog reda i mira, kao i napada na ovlaštene službene osobe.

Isto tako, zaključeno je da bi Jedinstveni centralni registar trebao zaživjeti krajem lipnja nakon čega će, bez obzira na mjesto boravišta, svi građani u bilo kojem dijelu Federacije BiH moći izvaditi trajne izvode iz matičnih knjiga.