Ministri Vlade Hercegbosanske županije Branko Ivković, Petar Galić, Mario Lovrić iz HDZ-a BiH, Željko Rujević i Anka Papak-Dodig iz SNSD-a i Hikmet Hodžić iz SDA danas se ponovno nisu odazvali pozivu predsjednika Vlade dr. Nediljka Rimca na kolegij Vlade na kojem je, između ostalog, trebao biti dogovoren i termin održavanja sjednice Vlade.

Kolegij je prvotno bio dogovoren za utorak, 26. studenoga, no na izričit zahtjev ministra Branka Ivkovića koji je toga dana bio odsutan zbog službenog puta, pomaknut je za danas. No, ministar Ivković ni njegovi kolege ponovno se na kolegiju nisu pojavili, niti su opravdali svoj nedolazak. Takav postupak ponovno otvara mjesto sumnji da nekome u ovoj Vladi i županiji očito odgovara kaos i posljedice koje bi on mogao ostaviti, a to se prije svega odnosi na rebalans proračuna i na donošenje proračuna za 2014. godinu- rekao je predsjednik dr. Rimac te naglasio da bi nedonošenje proračuna za 2014. godinu imalo za posljedicu neisplatu plaća, naknada za socijalnu pomoć,naknada za stradalnike domovinskog rata (branitelje, ratne vojne invalide, obitelji poginulih branitelja), poticaja za poljoprivrednike, transfera športskim klubovima i kulturnim institucijama i društvima, a što bi moglo potpuno blokirati  život u županiji.

Predsjednik Rimac je izrazio zabrinutost i žaljenje zbog  neodgovornih postupaka ministara, te je još jednom naglasio da je dužnost ministara dolaziti na kolegije i sjednice sve dok Vlada ne bude službeno razriješena. Ukoliko ministri i dalje smatraju da Vlada ne postoji i da ne može normalno funkcionirati, predsjednik Vlade ih poziva da prestanu koristiti pogodnosti koje im pružaju njihove funkcije, da predaju ključeve službenih vozila i službene mobitele.