Danas je u zgradi Vlade docent dr.Radica Ćorić s Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru održala prezentaciju Karte upotrebne vrijednosti zemljišta na području Hercegovačko-neretvanske županije. Riječ je o važnom dokumentu koji predstavlja temelj za sve buduće gospodarske aktivnosti na području jedne županije, a koji su za Hercegovačko-neretvansku županiju izradili Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru i Agromediteranski fakultet Univerziteta „Džemal Bijedić“ Mostar.

Kako je pojasnila profesorica Ćorić poznavanje zemljišnih resursa bitan je preduvjet za planiranje načina korištenja zemljišta i zauzima ključno mjesto u strategiji razvoja svake države. Kartu upotrebne vrijednosti zemljišta do sada su izradile sve županije u FBiH, osim Hercegbosanske i Zapadnohercegovačke županije.

Ministar Matković je istaknuo da će se sredstava za izradu Karte upotrebne vrijednosti zemljišta u Hercegbosankoj županiji biti uvrštena u Proračun za 2011. godine. Matković je dodao da je Karta upotrebne vrijednosti temelj gospodarske djelatnosti, a osobito poljoprivrede.

Današnjoj prezentaciji nazočili su ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije Stjepan Matković sa suradnicima, dekan Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Stanko Ivanković, pomoćnici načelnika općine Livno, Glamoč, Tomislavgrad i Drvar.