zgrada vladeVlada Hercegbosanske županije obavještava zainteresirane da je Federalno Ministarstvo obrazovanja i nauke, raspisalo  Javni poziv za financiranje projekata i programa iz sredstava dijela prihoda ostvarenih u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću. Na javni poziv mogu se prijaviti projekti iz slijedećih područja i za slijedeće aktivnosti :

  • zaštitu prava djeteta koja su žrtve zlostavljanja, pedofilije, prosjačenja
  • sudjelovanje u liječenju, prevenciji i borbi protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki. 

Pravo sudjelovanja na ovom javnom natječaju imaju udruge građana i humanitarne organizacije osnovane u skladu s važećim propisima o udrugama i fondacijama, koje imaju sjedište na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Dodatne informacije o tome tko ima pravo sudjelovanja, kriteriji i  način prijave, ostali uvjeti i  sadržaj prijave za Javni poziv mogu se preuzeti na web stranici ministarstva www.fmon.gov.ba  u rubrici Javni pozivi. 

Za sve dodatne informacije i upite iz Hercegbosanske županije, zainteresirani se mogu javiti u Ured predsjednika Vlade na službene mailove: ivana.miskovic@vladahbz.com ili zdravko.markov@vladahbz.com