zaštita okolišaVlada Hercegbosanske županije obavještava zainteresirane da je Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH objavio Javni natječaj za dodjelu sredstava za realizaciju programa, projekata i sličnih aktivnosti iz zaštite okoliša za 2016. godinu – JP 2016/1.

Na javni poziv mogu se prijaviti projekti iz slijedećih područja i za slijedeće aktivnosti:

1. Projekti zaštite voda od značaja za F BiH po Odluci Vlade F BiH („Službene novine FBiH“, br. 8/13)
2. Ostali projekti zaštite voda od značaja za F BiH
3. Projekti i studije u cilju ispunjavanja ciljeva Federalne strategije zaštite okoliša
4. Projekti u oblasti upravljanja otpadom 

Pravo sudjelovanja na Javni natječaj imaju pravne osobe registrirane kod suda ili organa uprave i to:

  1. Pravo sudjelovanja imaju organi i tijela federalne uprave, kantoni/županije i jedinice lokalne samouprave (gradovi i općine)
  2. Pravo učešća imaju kantoni/županije i jedinice lokalne samouprave (gradovi i općine) i privredna društva;
  3. Pravo sudjelovanja imaju organi i tijela federalne uprave, kantoni/županije, jedinice lokalne samouprave (gradovi i općine), javne ustanove i privredna društva.  Gospodarska društva mogu aplicirati samo ukoliko se radi o projektu ili studiji isključivo za vlastite potrebe;
  4. Pravo sudjelovanja imaju organi i tijela federalne uprave, kantoni/županije, jedinice lokalne samouprave (gradovi i općine), javne ustanove i Gospodarska društva.

Dodatne informacije o tome tko ima pravo sudjelovanja, kriteriji i način prijave, ostali uvjeti i sadržaj prijave na Javni natječaj mogu se preuzeti na web stranici Fonda za zaštitu okoliša www.fzofbih.org.ba. ili na linku http://www.fzofbih.org.ba/v2/vijest.php?akt_id=153. 

Za sve dodatne informacije i upite iz Hercegbosanske županije, zainteresirani se mogu javiti u Ured predsjednika Vlade na službene mailove: ivana.miskovic@vladahbz.com ili zdravko.markov@vladahbz.com