Na Kupreškoj visoravni danas 10. travnja obilježena je 23. Obljetnica stradanja Hrvata pod nazivom “U spomen žrtvama hrvatskog naroda na Kupresu”. Obilježavanju je nazočilo izaslanstvo Vlade Hercegbosanske županije i odalo poštovanje svima koji su dali svoje živote za slobodu Hrvatskog naroda.

Događaju su nazočili predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Branko Ivković, ministar financija Stipan Šarac, ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Petar Galić i ministar unutarnjih poslova Mario Lovrić.

Izaslanstvo Vlade HB županije zapalio je svijeće i položilo vijence na Spomen obilježju Suho polje, Spomen obilježju Kupreško polje, ispred spomenika Vukovarskim braniteljima na Kupreškom polju, te ispred Križa na groblju ispred crkve Sv. Obitelji.

U crkvi Sv. Obitelji u Kupresu služena je sveta misa za poginule u obrani Domovine i za sve poginule i sahranjene na Kupreškoj visoravni.

Izaslanstvo Vlade Hercegbosanske županije nakon mise nazočilo je središnjem dijelu programa 23. godišnjice sjećanja na žrtve Kupresa u Hrvatskom domu u Kupresu.