Danas su u radnom posjetu predsjedniku Vlade Hercegbosanske županije Branku Ivkoviću i predsjedniku skupštine Hercegbosanske županije Stipi Pelivanu boravili dopredsjednik Doma naroda Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović, predsjednica kluba Hrvata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine gđa. Borjana Krišto i predsjednik kluba Hrvata u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mate Franjičević.

Uvažene goste predsjednik Vlade Branko Ivković  upoznao je sa trenutnim stanjem u Hercegbosanskoj županiji kao i sa planovima rada Vlade za 2014. godinu. Posebno se razgovaralo oko izrade županijskih zakona koji još uvijek nisu usvojeni u Skupštini Hercegbosanske županije nego se radi po zakonima koji su usvojeni u Parlamentima Federacije Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je bilo riječi o projektima koje ova Vlada planira realizirati u 2014. godini, kao što su završetak izgradnje ceste Prolog – Vaganj, granica Republike Hrvatske te izgradnja ceste Tomislavgrad- Lipa- Blidinje.
Razgovaralo se o pokretanju inicijative za izgradnju termoelektrane Čelebić na području općine Livno te o rješavanju statusa Rudnika Ugljena Tušnica i drugih gospodarskih društava koje se nalaze u problemima kao što su Kapis, Finvest, Livtex.

Dogovoreno je da Vlada Hercegbosanske županije odnosno resorna ministarstva pristupe izradi projekata na temelju kojih će se tražiti strateški partneri koji su spremni ulagati u gospodarstvo Hercegbosanske županije, odnosno koji bi kandidirani putem resornih ministarstava prema međunarodnim fondovima, financijskim ustanovama i drugim relevantnim institucijama kako bi se osigurala financijska sredstva za realizaciju planiranih projekata.
Članovi izaslanstva Parlamenta Bosne i Hercegovine su izrazili spremnost pomoći u realizaciji projekata koje Vlada ima u svom planu.