Na Kupreškom polju jučer je, 5. srpnja, održana Međunarodna smotra folklora i tradicionalna manifestacija Dan kosidbe-Strljanica 2015., pod pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, koja je i ove godine okupila znatan broj natjecatelja i publike.

Manifestaciji Dan kosidbe-Strljanica 2015. nazočili su predsjednik Vlade Hercegbosanske županije i ministri u Vladi, predsjednik Skupštine Hercegbosanske županije, ministri u Vijeću ministara i Vladi Federacije BiH, kao i načelnici općina u Hercegbosanskoj županiji.

Program međunarodne smotre folklora i tradicionalne manifestacije otvorila je počasna građanka Kupresa dopredsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Borjana Krišto.

„U ozračju ove tradicijske manifestacije, Dani kosidbe na Kupresu, koja čini ovaj dan posebnim, pozdravljam sve. Veliko mi je zadovoljstvo što ste mi ukazali čast da otvorim ovu manifestaciju i kažem nešto o njenom značaju. Bogat i raznolik kulturni sadržaj, športski program, poljoprivredni, gospodarski, turistički na najbolji način će kazati o sadržaju ove manifestacije više od svake izgovorene riječi. Stoga sa ovog mjesta čestitam svima koji su sudjelovali u  organizaciji i  pokroviteljstvu ove manifestacije i Dane kosidbe 2015. proglašavam otvorenim” istaknula je dopredsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Borjana Krišto.