Drvar1Izaslanstvo Vlade F BiH na čelu s premijerom F BiH, Fadilom Novalićem u kojoj su bili i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić, boravilo je u petak, 6. svibnja 2016. godine u posjeti općini Drvar.

Izaslanstvo Federalne Vlade je s gospodarstvenicima Hercegbosanske županije razgovaralo o načinima pomoći, razvoju gospodarstva i infrastrukturnih objekata, te poticaju zapošljavanja i samozapošljavanja.

Sastanku su nazočili predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić, načelnici Drvara i Bosanskog Grahova i izaslanici iz Doma naroda Parlamenta F BiH.

Nakon sastanka, članovi izaslanstva su obišli nove gospodarske pogone ”Toma”, “Drvobesta” i DIM-a, a posjetili su i nove bolničke kapacitete u Domu zdravlja Drvar.

Iz Proračuna Vlade Federacije BiH je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica za ovu nerazvijenu općinu izdvojilo i izdvaja značajna sredstva. Na sastanku smo dogovorili da ćemo formirati interresornu radnu grupu koja će definirati prioritete u razvoju Drvara, Glamoča i Grahova. Podržati ćemo obnovu infrastrukture, objekata za stanovanje, kao i razvoj gospodarstva i poljoprivrede – kazao je Ramić.