1Treći radni sastanak Mreže županijskih praktičara u oblasti upravljanja razvojem županija održan je proteklog tjedna od 14. do 16. prosinca 2016. godine u Kupresu.

Konzultativni sastanak praktičara koji se bave strateškim i operativnim planiranjem u županijama održan je u organizaciji zajedničke inicijative UNDP-a i Švicarske vlade i partnerom u procesu Federalnim zavodom za programiranje razvoja. Cilj sastanka je povezivanje i razmjena iskustava kao primjer dobre prakse iniciranja uspostave sustava u Hercegbosanskoj županiji te predstavljanje uspješnih projekata.2

Nazočne je pozdravio predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić te predstavio korake u procesu uspostavljanja sustava planiranja  razvoja u županiji.

Tijekom sastanka pored iskustava Ureda predsjednika Vlade Hercegbosanske županije i Šumsko gospodarskog društva Hercegbosanske šume predstavljena su i iskustva Republike Hrvatske koja su prezentirali predstavnici Javne ustanove RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Jozo Sarač, ravnatelj i Jelena Petrov, viša savjetnica za pripremu i provedbu projekata.

Iskustva Direkcije za europske integracije u procesu IPA programiranja predstavila je Angelina Pudar, osvrnuvši se na iduće korake i ulogu županija u ovom procesu, te Strateške planske dokumente i usvojene Akcijske dokumente .

Nazočni predstavnici županija iz Federacije BiH tijekom boravka u Hercegbosanskoj županiji posjetili su Mljekaru BH Milch u Kupresu te Franjevački muzej i galeriju Gorica u Livnu.
3