U prvoj službenoj posjeti Vladi Hercegbosanske županije danas je boravio njegovo preosveštenstvo episkop Bihaćko-petrovački Atanasije koji se u razgovoru s predsjednikom Vlade, Draškom Dalićem upoznao sa trenutnom situacijom na prostoru županije.

Današnjem sastanku nazočili su i sekretar Eparhije Zdravko Bogojević i ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u Vladi Hercegbosanske županije, Dragoslav Topić.

Prema riječima predsjednika Draška Dalića i ministra Topića, Vlada Hercegbosanske županije će i u ovoj godini nastaviti dobru suradnju sa sve tri vjerske zajednice. Tom prilikom episkop Atanasije zahvalio je predsjedniku Vlade Hercegbosanske županije na današnjem upriličenom susretu i financijskoj podršci koju pravoslavna crkva dobiva od Vlade.

„Zajedno trebamo raditi za dobrobit čovjeka to jest naroda i svi imamo isti zadatak kako bi osigurali što bolje uvjete za sigurniji život na našem prostoru“, rekao je predsjednik Vlade, Draško Dalić.

Tijekom sastanka razgovaralo se i o crkvenom životu parohije Bihaćko-petrovačke, hramovima koje je potrebno obnoviti, te o izgradnji katoličke crkve u Drvaru.