Jučer je predsjednik Vlade Hercegbosanske županije dr. Nediljko Rimac primio u radnu posjetu delegaciju Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine. Sastanak je održan u zgradi Vlade a pored predsjednika Vlade na sastanku su nazočili: savjetnik predsjednika za pravna pitanja – Ivica Ćosić, ministar pravosuđa i uprave – Slavko Matarić, pomoćnik ministra za pravosuđe – Darko Božić, predsjednik Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća – Milorad Novković, član Predsjedništva Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća – Zijad Kadrić, Predsjednik Općinskog suda u Livnu – Niko Cvitanović, predsjednik Županijskog suda – Nedim Begić te Glavni tužitelj Županijskog tužiteljstva – Vaso Marinković.

Na sastanku se razgovaralo o rezultatima rada obaju sudova i tužiteljstava u Hercegbosanskoj županiji. Predsjednik VSTV-a gdin. Novaković je istaknuo impresivne rezultate postignute u radu pravosudnih tijela u našoj županiji, posebno naglasivši da su ovakvi rezultati u samom vrhu u Bosni i Hercegovini. Gdin. Novaković prije svega ističe velik broj riješenih zaostalih predmeta, ažurno rješavanje novopristiglih predmeta, osigurane dobre uvjete za rad te po prvi put uspostavljenu suradnju između izvršne i sudbene vlasti glede funkcioniranja iste i to bez pritiska od strane političke vlasti.

Pored rezultata dosadašnjeg rada, razgovaralo se i o budućim planovima i projektima, a ponajprije o nastojanjima pronalaska adekvatnih rješenja za probleme sa kojima se pravosudna tijela susreću u svakodnevnom radu. Tu je prije svega bilo govora o problematici dostavljanja pismena, odnosno velikih troškova poštarine, problematici zastupanja po službenoj dužnosti, vještačenja, materijalnih sredstava za rad i visine sudskih pristojbi.

Na koncu, gdin. Novković je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost predsjedniku Vlade dr. Nediljku Rimcu na suradnji, razumijevanju, podršci i pomoći s nadom da će se tako nastaviti i u budućnosti.