5. listopad prigoda je odati priznanje učiteljima i nastavnicima na svim obrazovnim razinama. U tom cilju činimo sve kako bi svakim danom status koji zaslužuju odgojitelji, učitelji, nastavnici, profesori dobio onu razinu koju zaslužuju u društvu. Učitelji zaslužuju puno toga kao i mogućnost napredovanja u struci, što će, nakon nekoliko godina strateškog planiranja i kreiranja, donošenja potrebnih zakona učitelji i nastavnici u Hercegbosanskoj županiji biti u mogućnosti. Osnutkom Zavoda za školstvo stvorit će se preduvjeti za napredovanje, praćenje i kontinuiranu edukaciju prosvjetnih djelatnika, a na dobrobit cijelog sustava obrazovanja.

Učitelji svoj posao obavljaju svakodnevno, svladavajući prepreke i pokazujući putove našoj djeci koji su zbog mnogo čega presudni u životu. Sutra, vrlo brzo, naša će djeca kreirati društvenu stvarnost, budućnost svih nas, stoga je iznimno značajno pokazati učiteljima koji ih na tom putu vode, korigiraju, hrabre i potiču uvažavanje i zahvalnost. Oni će svoj dan, Svjetski dan učitelja i ove godine obilježiti dostojanstveno, hvale vrijednom akcijom dragovoljnog darivanja krvi i prigodnim druženjem.

Učitelji, odgojitelji, nastavnici, profesori, sretan vam Svjetski dan učitelja, znanje i vještine prenosite odgovorno, nesebično, učite djecu hrabrosti i pravednosti, svojim optimizmom inspirirajte. jer vi jeste uzori koje naša djeca slijede.

Vlada Hercegbosanske županije još jednom Vam jamči kontinuiranu suradnju, potporu u svim zajedničkim i vašim kreativnim i vrijednim projektima i idejama.