Povodom obilježavanja 1. ožujka međunarodnog Dana Civilne zaštite, Federalni stožer Civilne zaštite dodijelio je na jučerašnjoj svečanoj sjednici u Sarajevu priznanja i nagrade za posebne zasluge u oblasti zaštite i spašavanja u 2011. godini pravnim osobama, društvenim i drugim organizacijama i pojedincima.
Ovogodišnja priznanja i nagrade u kategorijama plaketa CZ, zlatna značka CZ, pismene pohvalnice i pismene zahvalnice CZ dodijelio je zapovjednik Federalnog stožera civilne zaštite Jerko Ivanković Lijanović.

Na prijedlog općinske Službe Civilne zaštite Tomislavgrad i Uprave Civilne zaštite Hercegbosanske županije nagradu za pojedinačno priznanje – Zlatnu značku CZ – dobio je Zlatko Šapina iz Tomislavgrada.

Zlatko Šapina je za vrijeme požara koji je prošle godine izbio u punionici plina u poduzeću „Adrija-Plin“ Tomislavgrad, gdje je došlo do zapaljenja i eksplozije plinskih boca, riskirajući vlastiti život ušao u prostor zahvaćen požarom i zavrnuo glavni ventil i na taj način osigurao uvjete vatrogascima za gašenje požara. Ovim činom Šapina je spriječio nastanak veće nesreće sa katastrofalnim posljedicama za ljude i materijalna dobra jer se u blizini ove punionice plina nalaze stambeni objekti i škole.

Priznanje Zlatna značka Civilne zaštite je jedno od najznačajnijih priznanja koje se dodjeljuju u povodu obilježavanja Dana Civilne zaštite.