IMG_9077Danas je u dvorani Narodnog Sveučilišta u Livnu, pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, svečano otvoren treći po redu „Sajam karijera Hercegbosanske županije“ Zagrebačkog kluba livanjskih studenata.

Zagrebački klub livanjskih studenata pokrenuo je inicijativu i održavanje ovakvog događaja 2014. godine s ciljem što boljeg upoznavanja maturanata svih srednjih škola s područja Hercegbosanske županije s mogućnošću studiranja na Sveučilištu u Zagrebu, kao i s načinom polaganja državne mature, odnosno potrebnim preduvjetima za upis na pojedine fakultete.

S obzirom da je dosadašnje održavanja Sajma karijera polučio dobre rezultate, kao i činjenicu da se broj studenata upisanih na Sveučilište u Zagrebu povećava,  Zagrebački klub livanjskih studenata ima za cilj nastaviti održavanje ovog sajma i u buduće.

Sajam je ove godine, u dvorani Narodnog Sveučilišta u Livnu, u ime Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije otvorio i prigodnim riječima se obratio nazočnima, Mate Križanac, pomoćnik ministra za prosvjetu. U svom obraćanju Križanac je pozdravio goste i organizatore Sajma, te kazao: „Odabirom mjesta studiranja i fakulteta, na određeni način maturanti biraju i put kojim će kročiti kroz život, tako da sve ovo ima veliku važnost u formiranju odgovarajućeg stava prema radu, stvaranju profesionalnog duha i zadovoljstva u budućem radu“.

Nakon otvaranja Sajma održana je prezentacija vezana za ZKLS, državnu maturu, te smještaj i prehranu, a po završetku su se svi gosti i organizatori preselili u dvoranu Srednje ekonomske škole u Livnu. Tu su fakulteti sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, imali svoj štand na kojem su predstaviti svoj fakultet, podijeliti materijale i brošure, te podijeliti svoje iskustvo sa svim maturantima naše županije.

Pored danas održanog Sajma karijera, u subotu 9. travnja, u prostorijama Opće gimnazije Livno, održat će se i prezentacija i simulacija državne mature, kako bi se maturantima što bolje približio pristup ispitu državne mature.

Za sve učenike završnih razreda srednjih škola Hercegbosanske županije zainteresirane za današnji Sajam, Županijsko ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa osiguralo je besplatan prijevoz.

FOTOGALERIJA