Vlada Hercegbosanske županije na zadnjoj sjednici je izdvojila 200.000 KM u cilju rješavanja teške financijske situacije u županijskoj bolnici „Dr. fra Mihovil Sučić“ u kojoj se našla ova zdravstvena ustanova zbog dugova iz prethodnih godina Riječ je o ukupnom dugu ove zdravstvene ustanove u iznosu od 15.500.000, od čega 12.500.000 KM za neuplaćene doprinose za djelatnike i o 3.000.000 KM duga prema dobavljačima za lijekove i potrošni materijal. Kako je riječ o zdravstvenoj ustanovi u kojoj se liječi cijela županija, Vlada je unatoč teškoj financijskoj situaciji u Proračunu osigurala i izdvojila sredstva za pomoć ovoj zdravstvenoj ustanovi, a predsjednik Vlade dr. Rimac je izjavio da očekuje uključivanje općine i Federacije u rješavanje financijske stabilazacije županijske bolnice.
Predsjednik Vlade dr. Nediljko Rimac je istaknuo da Vlada svake godine osigurava značajna sredstva za zdravstvo i provodi zdravstvenu politiku u skladu sa zaduženjem Skupštine Hercegbosanske županije.

Rimac je dodao da je u tijeku priprema projektne dokumentacije za izgradnju kirurškog bloka i jedinice za intenzivno liječenje koje će se financirati kreditnim sredstvima austrijske banke. Vlada će uputiti pismo namjere tvrtki Braincon Tehnologies iz Austrije za implementaciju projekta „Nabava medicinske opreme za županijsku bolnicu u Livnu“. Uz pismo namjere bit će upućena i specifikacija potrebne medicinske opreme za ostale zdravstvene ustanove u Hercegbosanskoj županiji.