Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije dr. Nediljko Rimac održao je jučer sastanak s direktorom RU „Tušnica“ Nikom Baraćem o trenutnoj situaciji u RU „Tušnica“ i stanju na sva tri pogona. Na sastanku je dogovoreno da se Uprava rudnika obrati pismenim zahtjevom Vladi u kojem će obrazložiti prioritete rudnika. Dr. Rimac je izjavio da će Vlada na jednoj od sjednica razmotriti zahtjev i u okviru svojih mogućnosti pomoći, kako bi se nastavila proizvodnja u sva tri pogona.
Predsjednik Vlade dr. Rimac je posjetio da Vlada i do sada pomagala RU „Tušnica“, posjetivši da je iz Proračuna izdvojeno 30.000 KM za dodatna geološka istraživanja u cilju eksploatacije lignita u površinskom kopu Table. Također, održano je više sastanaka s rukovodstvom Tušnice na kojim je Vlada davala inicijative za rješavanje problema u RU „Tušnica“, ali je Uprava Tušnice inzistirala da sami traže rješenja za probleme u rudniku. S obzirom da problemi u RU „Tušnica“ i dalje postoje, Vlada će dati sve od sebe da se oni što prije otklone, te će se pobrinuti za uključivanje Tušnice u sustav JP “Elektroprivreda HZ HB” Mostar.
Predsjednik Vlade dr. Rimac odbacio je navode iz otvorenog pisma SDP BiH Livno, naglasivši da se radi o najobičnijem političkom pamfletu, što je po njemu svojstveno prodavačima magle.