Nakon što je Vlada na izvanrednoj sjednici usvojila Odluku o dodjeli sredstava za rješavanje problema nedostatka kadrova u županijskoj bolnici „Fra Mihovil Sučić“ predsjednik Vlade dr. Nediljko Rimac je izjavio da je Vlada u suradnji sa Zavodom za zdravstveno osiguranje izdvojila sredstava za rješavanje stambene problematike u županijskoj bolnici.
“Zbog vrlo lošeg stanja u zdravstvu Vlada se odlučila na ovakav način rješavanja problematike, čime će se povećati i kvaliteta i broj zdravstvenih usluga. Sa ovakvim aktivnostima pomoći zdravstvu nastavit ćemo i u 2010. godini. Sprječavanje odljeva kadrova i poboljšavanje kvalitete zdravstvenih usluga prioriteti su ove vlade“- kazao je dr. Rimac.
Sredstava u iznosu od 300.000 KM bit će namijenjena za sufinanciranje stambenog zbrinjavanja liječnika specijalista u županijskoj bolnici „Fra Mihovil Sučić“. Na poduzimanje konkretnih aktivnosti vezanih za rješavanje teškog stanja u zdravstvu Vladu je Zaključkom obvezala i županijska skupština na tematskoj sjednici vezanoj za stanje u zdravstvu na području Hercegbosanske županije.