Ministarstvu gospodarstva Hercegbosanske županije odobren je još jedan značajan projekt sufinanciran od strane EU. Riječ je o projektu kojim se planira gradnja novog hangara na sportskom letjelištu Brda na području livanjske općine.

Realiziranjem ovog projekta omogućit će se modernizacija infrastrukture na postojećem livanjskom letjelištu, a time i poboljšanje dostupnosti regija koje su uključene u ovaj projekt. Gradnja novog hangara realizirat će se u sklopu  projekta “Uspostavljanje i jačanje mrežne infrastrukture malih letjelišta na sjevernom Jadranu i predalpskom području” –  A3-NET, koji se financira putem fonda IPA Jadranska suradnja (prvi poziv). Vrijednost projekta je 196.100 eura, a Europska Unija financirat će 85% ukupnih troškova. Ugovor o realiziranju projekta gradnje novog hangara Ministarstvo je već potpisalo.

Kako je pojasnila Ivana Šimić, pomoćnik ministra za poduzetništvo, obrt i razvoj za razliku od ostalih projekata, koje financira Europsko povjerenstvo (bilateralna prekogranična suradnja i SEE program), projekti financirani putem programa IPA Adriatic, implementiraju se na način da prijavitelj financira projekt, a nakon izvršene revizije utroška sredstva (u prosjeku 9 do 12 mjeseci), sredstva se refundiraju od strane donatora. Važno je naglasiti da u 15% vrijednosti projekta koje financira prijavitelj ulazi i određeni postotak plaća kao i administrativnih troškova.

Više informacija o programu Adriatic IPA možete saznati OVDJE.