IMG_0217Danas je na Trgu kralja Tomislava u Livnu prvi put službeno otvoren Sajam poljoprivrednih proizvoda koji će trajati tri dana i to 29. 30. i 31. srpnja 2016. godine u vremenu od 10 do 22 sata.

Udruga poljoprivrednih proizvođača „Stolisnik“ iz Livna organizirala je ovaj Sajam u sklopu projekta „Razvoj i održivost OPG-ova u Hercegbosanskoj županiji“, koji se implementira u sklopu projekta „Primjena koncepta ljudske sigurnosti u cilju stabilizacije zajednica u Hercegbosanskoj županiji“ koji se financira iz sredstava UN Fonda za ljudsku sigurnost (UNTFHS) a kojeg implementiraju UN agencije: UNDP, UNICEF, UNHCR i IOM.

Cilj Sajma je očuvanje tradicionalne proizvodnje, promocija i prodaja domaćih proizvoda te opskrba potrošača proizvodima do kojih se teže dolazi. S obzirom da na ovome Sajmu nisu izlagali samo domaći livanjski proizvođači nego i proizvođači autohtonih proizvoda s područja cijele Bosne i Hercegovine namjera je promovirati kako domaće tako i tradicionalne proizvode  drugih bosanskohercegovačkih krajeva.IMG_0213

Na otvorenju sajma prigodnim riječima obratila se predsjednica livanjske udruge „Stolisnik“, Katica Đuran, a svečano ga je otvorio načelnik Livna, Luka Čelan, kao jedan od pokrovitelja sajma.

Sajmu je nazočio ministar Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije, Ivica Brešić koje je supokrovitelj Sajma.

U sklopu Sajma u nedjelju,  31. srpnja 2016. godine u 11 sati na malinjaku Zorana Đikića u Livnu održat će se praktična edukacija radova koju će voditi dip. ing. agr. Adnan Maličević. Pokrovitelj ove edukacije je organizacija World Hope International iz Livna.