U subotu, 28. rujna 2019. godine svečano je obilježena 1127. obljetnica prvog pisanog spominjanja imena Livna u Povelji hrvatskog kneza Mutimira. Ta obljetnica se obilježava kao Dan grada Livna. Svečanost je počela Svetom misom u crkvi Svih Svetih i polaganjem vijenaca ispred spomenika poginulim za slobodu hrvatskog naroda u parku u Livnu. Svijeće su upalili i položili vijence brojna izaslanstva, a među njima i predsjednik HDZ BiH i HNS-a, dr. Dragan Čović, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Borjana Krišto, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić, kao i predstavnici braniteljskih udruga Domovinskog rata Hercegbosanske županije.

Potom je prema programu obilježavanja održana Svečana sjednica Gradskog vijeća Livna. Gradonačelnik Livna, Luka Čelan na Svečanoj sjednici govorio je o ulaganjima u brojne infrastrukturne projekte i planovima za budućnost. Kako je rekao sva nastojanja u svakodnevnom životu usmjerena su ka boljoj kvaliteti življenja i opstojnosti građana. O ulaganjima u projekte, uz ostalo, je rekao: „ Mi smo izgradili regionalnu deponiju po svim standardima struke i sa svim popratnim sadržajima. Njezina vrijednost u financijskom smislu je 5.000.000,00 KM. U tijeku su radovi na kolektoru za prikupljanje fekalnih otpadnih voda za naselja Žabljak i Rapovine, a gradi se u duljini od nešto više od 4 kilometra. Ukupna vrijednost projekta je oko 1.120.000,00 KM. U proceduri je izbor izvođača radova za izgradnju glavnog vodovoda od Lusnića prema gradu čija vrijednost prema procjeni projektanta iznosi oko 4.500.000,00 KM“.

Uz to govorio je o stalnim ulaganjima na asfaltiranju prigradskih naselja, infrastrukturnim projektima u livanjskim selima, obnavljanje školskih objekata i svemu drugom što Livno i livanjski kraj treba učiniti ugodnim mjestom za življenje.

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a, dr. Dragan Čović na Svečanoj sjednici je naglasio: „Netko je gradio i dograđivao Livno da bismo mi danas mogli s ponosom misliti na njega, od srca čestitam Dan grada Livna. Naš je zajednički zadatak da jednako tako danas osmišljamo što mi možemo uraditi da Livno bude još ljepše mjesto za život i još ljepši grad, tako da oni kojima ga ostavljamo budu ponosni na ono što smo mi danas radili.  Znam da vi nemate ovlasti jer su one podijeljene tako da jedan dio onoga što vi trebate uraditi u gradu Livnu treba doci s viših razina vlasti, i zbog toga mi je drago da je ovdje s nama i naš predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, ali i entitetska razina vlasti kroz svoje ministre također i razina BiH. Nadam se da će ta sinergija doći i do punog izražaja. I poljoprivreda i energetski sektor su neistraženi ovdje. Postoji toliko potencijala koji se vežu za hidroenergiju u Hercegbosanskoj županiji i grad Livnu tako da on prelazi sve ono što je dosad uvelike planirano i projicirano kao jedan projekt,“ rekao je dr. Čović i dodao „ Sve su to potencijali kojima možemo zajedno razvijati, ali primarno vi morate dati poticaj takvom razvoju jer će investitori prolaziti pored svake naše sredine ako im mi snažno ne otvorimo vrata. Zato postoje svi preduvjeti, samo je pitanje koliko ćemo se u ovom vremenu snalaziti u nesavršenom ustroju BiH” – kazao je predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a, dr. Dragan Čović

Središnjem programu obilježavanja Dana grada Livna nazočili su i brojni drugi dužnosnici zakonodavne i izvršne vlasti, predstavnici vlasti iz Republike Hrvatske, predstavnici katoličke crkve i gospodarstvenici.