IMG_9463Četvrti po redu i već tradicionalni Sajam vježbovnih tvrtki Let’s Do Business, Livno 2016, održan je danas u sportskoj dvorani Srednje ekonomske škole u Livnu.

I ove godine Sajam na kojem je sudjelovalo sedam vježbovnih tvrtki iz tri srednje škole s područja Hercegbosanske županije, održan je pod pokroviteljstvom Vlade Hercegbosanske županije, Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, te općinskog načelnika Livna, Luke Čelana.

Koncept vježbovne tvrtke, započet u Srednjoj ekonomskoj školi u Livnu prije više od 15. godina, zasniva se na principu “poslovanja na rubu stvarnosti”, što znači da tvrtke osnovane u školama rade sve što i tvrtke u stvarnom poslovnom svijetu, osim što posluju fiktivnom robom i fiktivnim financijama. U tvrtki se uče “poslovanju” od osnivanja do zatvaranja tvrtke, zaokružujući tako svoje znanje i vještine potrebne za suvremeno poslovanje.IMG_9475

Iz tog razloga Srednja ekonomska škola Livno svake godine organizira ovaj Sajam kako bi potakla učenike na napredovanje, želju za samostalnošću, samopotvrđivanjem i primjenu teorijskog znanja kroz razvoj poduzetničkih sklonosti, vještina, stajališta i suradnje među učenicima i nastavnicima.

Projekt je financiran i podržan od strane KulturKontakta Austria i Ministarstva vanjskih poslova Republike Austrije, a iz Srednje ekonomske škole ponosno ističu kako su upravo oni postali „škola-mentor“ za druge škole koje tek ulaze u svijet takvog učenja i obrazovanja.

Nakon uvodnih riječi dobrodošlice ravnatelja Srednje ekonomske škole Livno, Miroslava Ćurića, te plesno-glazbenog programa učenika srednjih škola, ovogodišnji Sajam vježbovnih tvrtki Let’s Do Business otvorio je ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa u Vladi Hercegbosanske županije, Petar Galić.
IMG_9455