Vlada je dala suglasnost na izmjene i dopune Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva gospodarstva kojim se mijenja unutarnji ustroj i nadležnost. Ovim izmjena Razvojna agencija formirana je unutar Ministarstva kao ustrojbena jedinica što je bio i povod za izmjene i dopune Pravilnika. Predsjednik Vlade dr. Nediljko Rimac je izjavio nakon sjednice da je zadovoljan što se završila procedura vezana za utemeljene ustrojbene jedinice unutar Ministarstva koja će u svojoj nadležnosti imati zadaće razvojne agencije. Već se pristupilo traženju prekograničnih partnera za pozive raznim fondovima poput SEE, IPA-ADRIATIC i fondova vezanih za prekograničnu suradnju.

Dr. Rimac je dodao da sada slijedi proceduru vezana za kadrovsko popunjavanje agencije koje će biti isključivo po profesionalnim kriterijima.

„Kada se govori o popunjavanju nove jedinice unutar Ministarstva traži se izrazito dobro poznavanje jezika i informatička pismenost. Ovlastiti smo koordinatoricu Šimić da testira znanje jezika kandidata koji ispunjavaju uvjete tako da će proći samo oni kandidati koji ispunjavaju spomenute uvjete“- kazao je Rimac.

Za popunjavanje novoformirane ustrojbene jedinice Ministarstva uskoro će biti raspisan natječaj za popunjavanje tri nova radna mjesta.