Podizanjem službene zastave manifestacije, 06.11.2013. započela je 20. po redu međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza, pod nazivom INTERSTAS. Grad Solin bio je domaćin trodnevne manifestacije koja je okupila sve one koji se bave turističkom djelatnošću i promiču turizam uz pomoć filma, promocije, te direktnog kontakta, a INTERSTAS je jedinstvena prilika za upoznavanje novih klijenata i razvijanje potencijalnih novih poslova. Čak 67 zemalja iz cijelog svijeta sudjelovalo je na sajmu, te je prikazano 282 filma iz kategorije turističkih, putopisnih, dokumentarnih i ekoloških filmova. Interstas se odvija pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića. Grad Solin je 4. godinu zaredom domaćin ove važne manifestacije, što je ujedno veliko priznanje za sam grad.

Brojni izlagači iz regije predstavljali su svoje gradove i zemlje sve u vidu turističke ponude, jer je upravo to ono čemu Interstas teži. Interstas je odlična prilika za sklapanje novih poslovnih veza i poznanstava, od kojih apsolutno svi mogu profitirati jer znače produljivanje turističke sezone i povećanje broja gostiju, kao i turističkih noćenja. Prilika je to da se Hercegbosanska županija što više približi regiji koja ubire izuzetno veliki uspjeh u ekonomskim učincima na polju turizma.

Cilj ove trodnevne manifestacije je poticanje razvoja turizma, turističkog filma i očuvanje okoliša. Već je stekla reputaciju važne i dinamične priredbe, smotre turizma, krajobraza i ekologije i održivog razvoja. Očekuje se posjet velikog broja novinara i snimatelja, te medijskih kuća ‘‘Eco selu Grabovica’’ i Buškom jezeru koji su predstavljeni ove godine kao izazov i turistički proizvod Hercegbosanske županije. Zatvaranje same manifestacije obilježeno je nagrađenim ovogodišnjim laueratima, a među najistalnutijim su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, te poznata atletičarka Blanka Vlašić, koji su svojim vezama, poznanstvima, poslovnim i sportskim uspjesima upoznali svijet sa svojom domovinom Hrvatskom. Među dobitnicima posebnih priznanja 2013., Priznanje za izuzetan doprinos razvoju turizma dobila je Slava Jukić, direktorica Turističke zajednice Hercegbosanske županije Livno, sudjelujući dugi niz godina u svim promotivnim aktivnostima vezanim za našu županiju.      
             
Manifestaciji je nazočio počasni predsjednik gosp. Antonio Conte, predsjednik  FEST/Europska federacija turističkih novinara, novinari i urednici visokotiražnih turističkih magazina i novina iz nekoliko zemalja, Italije, BiH, Češke, Crne Gore. Nazočili su i ugledni gosti iz Hrvatske i susjednih europskih zemalja. Uz izaslanika Predsjednika RH gosp. Ive Josipovića koji je nazočio  svečanosti zatvaranja manifestacije, nazočili su i predstavnici Češke Republike, zemlje ovogodišnjeg partnera, zamjenica gradonačelnika Bandića, gđa Vesna Kusin, gradonačelnik grada Opatije, gradonačelnica grada Knina, gradonačelnik grada Malog Lošinja, gradonačelnik Općine Tuzla, BiH, Gradonačelnici Kotora i Herceg Novog, Crna Gora, župan Krapinsko-Zagorske županije, gradonačelnici nekoliko gradova Italije, direktori brojnih turističkih zajednica i drugi ugledni gosti, te zvijezda večeri – dobitnica POVELJE FEST 2013, gospođica Blanka Vlašić.

S velikim zadovoljstvom ističemo da ćemo znati pojačati našu suradnju kako sa Solinom, tako i Splitsko-dalmatinskom županijom. Poruka je iz Turističke zajednice Hercegbosanske županije Livno.