Danas je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije u Livnu održan sastanak na kojem je predstavljen projekt nevladine organizacije „Proi“ iz Sarajeva o temi: sveobuhvatni pristup sigurnosti zajednice pod nazivom „Sigurna kuća“. Na sastanku su predstavnici Udruženja „Proi“ predstavili spomenuti projekt koji je realiziran na području Kantona Sarajevo s mogućnosti njegove realizacije i na prostoru Hercegbosanske županije.

Pilot projekt je financirala Vlada Kraljevine Nizozemske. Cilj projekta je da se maloljetnim i drugim osobama koje su počinile ili su sklone krivičnim djelima omogući kroz djelovanje institucija povratak u normalan život odnosno društvo. Sigurna kuća u praksi znači međusektoralni pristup svih razina vlasti u rješavanju navedenog problema. Sam projekt, uz ostalo, inicira unaprjeđenje lokalnih i nacionalnih strategija usmjerenih na rješavanje problema kriminaliteta među mladima i stvaranje sigurnijeg okruženja u zajednici.

Sastanku su nazočili: ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u Vladi Hercegbosanske županije, Dragoslav Topić sa suradnicima, glavni tužitelj u Hercegbosanskoj županiji, Vaso Marinković sa svojim suradnicima, predstavnici MUP-a Hercegbosanske županije, predstavnici Županijskog zavoda za upošljavanje Hercegbosanske županije, predstavnici Centra za socijalni rad u Livnu, prestavnici Doma zdravlja u Livnu kao i predstavnici Udruženja „Proi“.

Sudionici sastanka su izrazili veliko zadovoljstvo projektom i mogućnosti njegove primjene na prostoru Hercegbosanske županije.