Danas su zgradi Vlade predsjednik Vlade Hercegbosanske županije dr. Nediljko Rimac i ministri u Vladi dr. Darko Horvat i Slavko Materić primili izaslanstvo Narodne skupštine Republike Srbije Radovana Radovanovića, Momčila Duvnjaka, Janka Veselinovića i konzulicu Srbije u Banjoj Luci Jadranku Derajić.

Predsjednik Vlade dr. Rimac upoznao je izaslanstvo sa statusom i položajem srpskog naroda na prostoru Hercegbosanske županije, a na sastanku se razgovaralo i o obnovi povratničkih općina na području županije. Predsjednik Vlade dr. Rimac je dodao da su kroz razgovor naglašene konkretne mogućnosti suradnje Republika Srbije i Vlade Hercegbosanske županije na podizanju standarda i kvalitete života kroz zajedničke projekte u Drvaru, Bosanskom Grahovu i Glamoču kroz zajedničke projekte.

Šef izaslanstva Republike Srbije Janko Veselinović istaknuo je da optimizam u razvoj suradnje ulijeva i sve bolja međunacionalna tolerancija.

Izaslanstvo Narodne skupštine Republike Srbije razgovaralo je i s načelnicima općina Drvar, Bosansko Grahovo i Glamoč o svim pitanjima održivog povrataka.