Turistički klaster Hercegovina u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu REDAH i turističkim zajednicama Hercegovačko-neretvanske, Hercegbosanske, i Zapadnohercegovačke županije  organizira predstavljanje studije „Digitalna percepcija Hercegovine kao turističke destinacije/brenda“ u utorak, 23.6.2015. gonine u 13:30 sati u hotelu Mepas u Mostaru.

Poziv za sudjelovanje na predstavljanju Studije upućen je institucijama, organizacijama i poduzećima koje mogu doprinijeti pružanju smjernica značajnih za razvoj i promociju Hercegovine kao turističke regije.

Istraživanje „Digitalna percepcija Hercegovine kao turističke destinacije/brenda“ je provedeno u okviru Projekta za razvoj međunarodnog turističkog koridora Hercegovine i zaštitu okoliša u Bosni i Hercegovini, koji je podržala Japanska agencija za međunarodnu suradnju JICA.

Studija detaljno opisuje digitalnu potražnju stranih turista u odnosu na države i regije s kojima se natječe prikazujući Bosnu i Hercegovinu kao državu i Hercegovinu kao regiju. Važno je istaknuti da su rezultati istraživanja digitalne potražnje odraz utjecaja turističke destinacije/brenda na različite vrste turista putem medijskih kanala i usmene predaje. Namjena studije je da služi kao polazna točka zagovaračkih aktivnosti o značaju promocije i brendiranja Hercegovine kao turističke regije prema relevantnim institucijama, organizacijama i gospodarskim subjektima.

U sklopu predstavljanja Studije bit će potpisan Sporazum o zajedničkoj promociji i razvoju turizma između Turističkih zajednica Hercegovačko-neretvanske, Hercegbosanske i Zapadnohercegovačke županije, Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu REDAH i Turističkog klastera Hercegovina. Organizacija i predstavljanje studije provodi se uz podršku Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Nakon potpisivanja Sporazuma o zajedničkoj promociji i razvoju turizma, premijerno će biti predstavljen i promotivni film o Hercegovini u dvorani kina CineStar Mostar.

Voditelja Projekta za razvoj međunarodnog turističkog koridora Hercegovine i zaštitu okoliša u Bosni i Hercegovini Regionalnu razvojnu agenciju za Hercegovinu (REDAH) podržala je Japanska agencija za međunarodnu suradnju JICA.