Danas su u zgradi Vlade ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih dr. Darko Horvat i ravnatelji Domova zdravlja, predstavnici Zavoda za javno zdravstvo i Zavoda za zdravstveno osiguranje u Hercegbosanskoj županiji održali sastanak sa predstavnicima Federalnog ministarstva zdravstva.

Glavni cilj posjete predstavnika Federalnog ministarstva je bio potpisivanje ugovora s ravnateljima Domova zdravlja o prijenosu vlasništva nad opremom i urađenim građevinskim radovima na ambulantama obiteljske medicine na području Hercegbosanske županije te prezentacija rezultata reforme primarne zdravstvene zaštite i aktivnosti vezanih za nastavak Projekta jačanja zdravstvenog sektora HSEP-a.

Ministar dr. Darko Horvat rekao je da je zadovoljan rezultatima projekta jačanja zdravstvenog sektora obiteljske medicine koji se provodi na području Hercegbosanske županije u posljednjih 5 godina, te je istaknuo da  je u sklopu tog projekta do sada opremljeno 15 ambulanti na području Županije.

Ovaj projekt u kojem Vlada zajedno sa Ministarstvom rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije sudjeluje u sufinanciranju i koordiniranju, nastavlja se i dalje te se njegov završetak očekuje 2015 godine.