U prostorijama Ministarstva gospodarstva Hercegbosanske županije jučer je potpisan Ugovor za pripremne radove na asfaltiranju piste i rulnice, te asfaltiranju stajanke na letjelištu Brda u vrijednosti od 849.127,00 KM.

Ugovor su potpisali ministrica gospodarstva Hercegbosanske županije Anka Papak Dodig i Ivica Brešić u ime konzorcija tvrtki Livnoputovi d.o.o Livno i Roco-commerce d.o.o.

 U isto vrijeme Ugovor sa nadzorom nad izvođenjem radova potpisan je sa IPSA Institutom doo Sarajevo.

Potpisani Ugovor realizira se u okviru projekta CAN- prekogranično zračno uvezivanje iz IPA Adriatic programa, gdje je vrijednost sredstava 85% IPA i 25% Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske  županije.

Prema riječima ministrice Anke Papak Dodig ovaj projekt je od velikog značaja kada je u pitanju turizam kao privredna grana u razvoju gospodarstva Hercegbosanske županije.

Ovo je značajan infrastrukturni projekt zahvaljujući kojem je angažirano oko 200 uposlenih osoba istaknuo je Ivica Brešić direktor Livnoputova  d.o.o.

Eduard Krišto ispred  krajnjeg korisnika Aero kluba Livno naglasio je kako je pored sportskog letjelišta korist ovog projekta višestruka za zajednicu, jer se aerodrom može koristit u svrhe zaštite, spašavanja i sigurnosti (Gorska služba spašavanja, Vatrogasna služba).