U Sarajevu  je danas upriličena svečana ceremonija povodom potpune provedbe Sporazuma o uspostavljanju sustava elektronske razmjene podataka iz evidencija policije i tužiteljstva, na kojoj je sudjelovao i ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Mario Lovrić.

Ceremonija je održana u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH, a nazočnima su se obratili Renzo Daviddi, zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u BiH, ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, ministri unutarnjih poslova RS i FBiH Radislav Jovičić i Predrag Kurteš, kao i direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Himzo Selimović.

Ovim sustavom, čijem su razvoju doprinijele sve agencije za provođenje zakona, poboljšat će se suradnja među agencijama i pojačati efikasnost u borbi protiv kriminala i korupcije u Bosni i Hercegovini.

Svi potpisnici ovoga Sporazuma, među kojima je i Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, do sada su izvršili kreiranje aplikacija i potrebnu obuku zaposlenika.

Uspostavljanje ovog sustava osigurala je Europska unija u iznosu od 625.680 eura, što predstavlja obvezu i odgovornost u funkcioniranju istog.