Nakon održanih sastanaka u Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije s ravnateljima srednjih škola i nastavnicima informatike, održanih nastavničkih vijeća u petak 13. ožujka 2020. godine sve su srednjoškolske ustanove u našoj županiji učinkovito i brzo pristupile planiranju online nastave, uspostavljanju i ažuriranju baze podataka za sve dostupne komunikacijske kanale. Prikupljeni su podatci o pristupu internetu za učenike i nastavnike, popis adresa elektroničke pošte, brojeva mobilnih uređaja, te analizirana trenutna uporaba nekog od oblika online nastave u svakoj ustanovi.

Sve se ovo čini kako bi se online nastavni sadržaj, koji je u najvećoj mjeri instruktivne prirode što prije isporučio s jasnim uputama i zadacima našim učenicima i kako bi se nastavni proces nastavio.  Odvijanje nastave na daljinu ići će dinamikom kako odrede škole sukladno svojim kapacitetima. Učenici će uspostavljenim komunikacijskim kanalima (grupe na društvenim mrežama, službene školske mrežne stranice ili postojeće obrazovne platforme) blagovremeno biti informirani o dinamici online nastave.

Istovjetno održavanje nastave u osnovnim školama u Hercegbosanskoj županiji je u pripremi o čemu će učenici biti na vrijeme obaviješteni.