U ponedjeljak, 11. svibnja 2015. godine počeli su pripremni zemljani radovi za postavljanje asfaltnog  sloja aerodroma Brda u središnjem dijelu Livanjskog polja. Zemljane radove na površini od 15.300 m² prema ugovoru izvode Livnoputovi d.o.o. Livno i Roco – commerce d.o.o. Rok za završetak spomenutih radova je 60 radnih dana. Na toj površini bit će skinut zemljani sloj jedan i pol metar dubine.

        Vrijednost pripremnih radova na asfaltiranju piste, stajanke i rulnice iznosi 849.127,00 KM. Nadzor nad izvođenjem tih radova obavlja IPSA Institut d.o.o. iz Sarajeva. Prema ugovoru za nadzor radova osigurano je 12.900,00 KM. Prema riječima ministra gospodarstva u Vladi Hercegbosanske županije, Aleksandra Štrpca nakon završetka radova u trećoj fazi i vjerojatno u dogledno vrijeme postavljanja asfaltnog sloja aerodrom će se moći koristiti u svrhu zaštite, spašavanja i sigurnosti. Vlada Hercegbosanske županije i Ministarstvo gospodarstva Vlade Hercegbosanske županije, ističe ministar Štrbac, uložit će dodatni napor za osiguranje još 600.000, 00 KM za postavljanje asfaltnog sloja na aerodromu. U realiziranju projekta na Brdima u drugoj fazi već je izrađen pristupni put sa asfaltnim slojem od regionalne ceste Livno-Prolog do objekta  Aero kluba Livno u što je uloženo 82.999,85 KM. U prvoj fazi u dužini od 3.300 m izgrađena je i postavljena zaštitna ograda oko aerodroma Brda čija vrijednost iznosi 146.674, 62 KM. Te radove izvodilo je poduzeće Li – Grad d.o.o. Livno.

          Ukupna vrijednost projekta prve tri faze iznosi 710.000,00 Eura. Jedan dio sredstava od toga iznosa uložen je u projekte, educiranje, organiziranje seminara itd. U osiguranju financijske konstrukcije za realizaciju prve tri faze,  sudjelovalo je Ministarstvo gospodarstva Vlade Hercegbosanske županije s 15% sredstava, dok je 85% sredstava osigurano iz fonda Europske predpristupne pomoći – IPA. Svi ugovori se realiziraju u okviru projekta CAN- prekogranično zračno uvezivanje iz IPA Adriatic programa koje obuhvaća: Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu goru, Hrvatsku, Sloveniju i Italiju. Cjelokupni projekt zračnog uvezivanja spomenutih 6 država, kako kaže ministar gospodarstva u Vladi Hercegbosanske županije, Aleksandar Štrbac, iznosi 4.470.930,00 Eura.