Danas je održan 7. redoviti sastanka Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije na kojem je razmatrana dopuna Protokola o postupanju u slučaju pojave sumnjivog slučaja na koronavirus, a tiče se odnosa s medijima. Krizni stožer će komunicirati s medijima putem službene stranice Vlade Hercegbosanske županije www.vladahbz.com i o svakoj promjeni javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Krizni stožer je razmatrao i postupanja u slučaju kada osobe s respiratornim simptomima, a koje su unazad 14 dana boravile u zemljama visokog rizika na koronavirus (Italija, Kina, Južna Koreja i Iran) i trebaju pregled u zdravstvenoj ustanovi da ne dolaze nenajavljeni već da se prethodno telefonom jave nadležnim službama domova zdravlja (obiteljski liječnik, hitna medicinska pomoć) koje će zakazati pregled.

Krizni stožer apelira da se svi strogo pridržavaju ovih uputa.

Također, mole se svi građani koji su putovali u zemlje visokog rizika da se, bez obzira na simptome, jave nadležnom županijskom epidemiologu na broj telefona 034/200-563 radi daljnjeg postupanja.

U toku zasjedanja Kriznog stožera potvrđeno je da pacijent iz Tomislavgrada, koji je tokom jučerašnjeg dana upućen zbog sumnje na koronavirus u SKB Mostar, negativan na Covid-19. Novih sumnjivih slučajeva u Hercegbosanskoj županiji nema.