Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije obavještava roditelje polaznika u prvi razred osnovne škole da će i ove godine za njih biti osigurani besplatni udžbenici.

Ministarstvo je u ovogodišnjem Proračunu za ovu namjenu osiguralo 25.000 KM kako bi sve prvašiće početkom nove školske godine dočekali besplatni udžbenici na školskim klupama.

Također, uz podršku viših razina vlasti, Ministarstvo će osigurati besplatne udžbenike za učenike koji su u stanju socijalne potrebe za učenike petih razreda.

Isto tako, Vlada Hercegbosanske županije je donijela Odluku o uporabi udžbenika i priručnika u osnovnim i srednjim školama, a prema kojoj udžbenici i priručnici koji su odabrani od stručnih aktiva i odobreni od strane Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa za uporabu u osnovnim i srednjim školama na području Hercegbosanske županije za školsku 2016./2017. godinu ostaju u uporabi i za školsku 2018./2019. godinu, što je već treću godinu zaredom kako se koriste isti udžbenici.