U organizaciji Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije i općine Tomislavgrad danas je u Tomislavgradu organizirana Kros utrka učenika osnovnih i srednjih škola s područja Hercegbosanske županije.

319 učenika iz 13 škola natjecalo se u trčanju na:
– 800 m
– 1000 m
– 1500 m
                                                         – 2000 m
                                                         – 4000 m
                                                         – 5000 m

U utrci na 800 m za mlađe kadetkinje prvo mjesto osvojila je Iva Bagarić iz Osnovne škole „Fra Miroslava Džaje“ iz Kupresa. U istoj kategoriji na 1000 m prvo mjesto pripalo je učenici Mihaeli Mamić iz Osnovne škole „Stjepana Radića“ iz Prisoja, dok je najbolji mlađi kadet na 1000 m bio učenik iz Osnovne škole „Ivana Mažuranića“ iz Šujice Stipe Mioč. Matej Radoš iz Osnovne škole „Ivana Mažuranića“ iz Tomislavgrada u trčanju na 1500 m u konkurenciji kadeta prvi je stigao na cilj.

U trčanju na 2000 m za mlađe juniorke najbolja je bila Ivana Sušilović iz Gimnazije „Marka Marulića“ iz Tomislavgrada. Rade Dobrijević iz Srednje škole Drvar u trčanju mlađih juniora na 4000 m prvi je stigao na cilj, a u konkurenciji juniorki na 5000 m najbolja je bila Anita Radoš iz tomislavgradske Gimnazije „Marka Marulića“.

U najzanimljivijoj utrci na 5000 m u konkurenciji juniora prvo mjesto osvojio je Ilija Jukić iz Srednje strukovne Škole „Silvija Strahimira Kranjčevića“ iz Livna.

U ukupnom poretku osnovnih škola prvo mjesto pripalo je Osnovnoj školi „Ivana Mažuranića“ iz Tomislavgrada. Prvo mjesto u ukupnome poretku srednjih škola najuspješniji su bili gimnazijalci tomislavgradske Gimnazije „Marka Marulića“.
U svim kategorijama peharima, medaljama i diplomama nagrađeni su učenici koji su ostvarili plasman od prvog do petog mjesta.

Pehare, medalje i diplome uručili su ministar znanosti, kulture i športa u Vladi Hercegbosanske županije, Petar Galić, načelnik Općine Tomislavgrad, Ivan Vukadin i predsjednik Atletskog kluba „Svetice“ iz Zagreba, Zoran Kljaić.

Inicijator organiziranja prvih kros utrka za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Hercegbosanske županije bio je Atletski klub „Plus“ iz Tomislavgrada.