U organizaciji mostarskog Sveučilišta, a u suradnji s nadležnim Ministarstvom znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, danas je u prostorijama sportske dvorane  Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića u Livnu održana smotra za buduće studente.

Cilj smotre je upoznati učenike završnih razreda srednjih škola  i svi zainteresiranih sa sveučilišnim programom i uvjetima upisa na određene smjerove.

Prije samog otvaranja smotre ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa, Petar Galić pozdravio je nazočne i poželio sreću budućim studentima.

Nakon pozdravnih riječi resornog ministra Galića, prorektor za znanstvenoistraživački rad i suradnju s gospodarstvom, red. prof. Građevinskog fakulteta dr. sc. Ivo Čolak je ukratko predstavio Sveučilište. Istaknuo je, kako je Sveučilište u Mostaru drugo najveće sveučilište u Bosni i Hercegovini i jedino sveučilište na hrvatskom jeziku izvan Hrvatske, koje pohađa velik broj studenata Hercegbosanske županije.

Županijsko ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije učenicima završnih razreda srednjih škola i svima zainteresiranima osiguralo je besplatan prijevoz.