Jučer je u Sarajevu održan sastanak Federalnog stožera Civilne zaštite sa svim Županijskim stožerima Civilne zaštite na kojima su bili nazočni zapovjednici i načelnici Županijskih stožera.

Tema sastanka je bila razmatranje provedbe zapovijedi Federalnog stožera Civilne zaštite, analiza stanja, poduzete mjere, procjena situacije za poduzimanje narednih mjera na sanaciji nastalih šteta prouzročenih prirodnom nesrećom te osiguranje sredstava za te namjene.

Razmatrano je pitanje o prestanku važenja Odluke o proglašenju stanja prirodne nesreće uzrokovane velikim snježnim oborinama i niskim temperaturama na području Federacije Bosne i Hercegovine i županija. Konstatirano je da Odluka ostaje na snazi na području Federacije BiH do početka idućeg tjedna kada će Federalni stožer Civilne zaštite razmatrati novonastalu situaciju i odlučiti o prestanku važenja ove Odluke.

Isto tako i Županijski stožer Civilne zaštite Hercegbosanske županije će procijenit situaciju i početkom slijedećeg tjedna donijeti svoju Odluku.

Dogovorom Županijskog stožera Civilne zaštite i Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa odlučeno je da nastava u svim školama na području Hercegbosanske županije počne u ponedjeljak 20.2.2012. godine.