Proteklog je vikenda, točnije u subotu 17. svibnja 2014. godine, održan Međunarodni stručni skup za ravnatelje osnovnih škola i učitelja razredne nastave.

U suradnji Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije i Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske ovaj Međunarodni stručni skup organiziran je zbog činjenice što osnovno obrazovanje obuhvaća najveći broj djece i prosvjetnih djelatnika u školstvu na području naše županije .

Na stručnom skupu sudjelovalo je preko sto učitelja razredne nastave, ravnatelja i nastavnika hrvatskog jezika i ovo je prvi puta da se ovakav oblik edukacije organizira kod nas.

Nakon predstavljanja Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske, gosti predavači govorili su o odgojno-obrazovnom sustavu RH, odgojno-obrazovnoj komunikaciji, važnosti i ulozi nastavnih sadržaja hrvatskog jezika i školske knjižnice u razrednoj nastavi te o integriranoj nastavi usmjerenoj na učenike.

Nazočni su pozdravili ovakav oblik edukacije, ukazali na njenu stalnu potrebu i zaključili da će se suradnja resornog Ministarstva i Agencije za odgoji i obrazovanje RH intenzivirati, kako bi se kontinuirano radilo na razvoju obrazovanja i usavršavanju prosvjetnih djelatnika u osnovnom školstvu.