U livanjskoj Gimnaziji 8. svibnja 2017. godine održano je Županijsko natjecanje iz geografije za učenike prvih, drugih i trećih razreda iz 4 srednje škole s područja Hercegbosanske županije.

Natjecanje je organizirao i proveo Županijski aktiv geografije uz potporu županijskog Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa. Na natjecanju je sudjelovalo 40 učenika iz: Gimnazije Livno, SŠ „Tin Ujević“ Glamoč, Gimnazije Tomislavgrad i Srednje škole Kupres.

U konkurencije prvih razreda prvo mjesto osvojila je Perka Krištić iz SŠ „Tin Ujević“ Glamoč, drugo mjesto pripalo je Josipi Mihaljević, a treće Anđeli Periša učenicama Gimnazije Livno. Najbolje rezultate u konkurenciji učenika drugih razreda postigla je Klara Medo, drugo mjesto osvojila je Lucija Barać, a treće Slavica Krželj sve učenice iz Gimnazije Livno. Najbolje poznavanje geografije u natjecanju učenika trećih razreda pokazao je Filip Jurić iz SŠ „Tin Ujević“ Glamoč, dok su drugo i treće mjesto osvojile učenice Gimnazije Livno Vilma Mihaela Cikojević i Iva Ištuk.

Mentori u organiziranju i provedbi natjecanja bili su profesori Krešimir Milošević i Ladislav Kutleša. Učenici koji su osvojili prva tri mjesta dobit će priznanja, a najbolji će dobiti prigodan dar.

Ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, Petar Galić čestita svim učenicima  na ostvarenim veoma dobrim rezultatima znanja i vještina iz geografske znanosti, a Županijskom aktivu geografije zahvaljuje na uloženom trudu, provedbi i dobrom znanju učenika iz oblasti geografije.