U organizaciji Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa i  Udruge matematičara Ruđer Bošković iz Mostara u subotu 17. ožujka 2018.godine u  Tomislavgradu  održano je županijsko natjecanje iz matematike.

Natjecalo se 40 učenika osmih i devetih razreda osnovnoškolskog obrazovanja. Tijekom školske godine učenici su se pripremali za natjecanje uz pomoć svojih predmetnih nastavnika, a u subotu su pokazali kako brojke znaju biti zabavne ako im pristupite bez predrasuda.

Prvo mjesto u natjecanju učenika osmih razreda osvojio je  Tibor Josip Čondrić iz Osnove škole „fra Lovro Karaula“ iz Livna, drugo mjesto pripalo je učenici Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Livna, Ani Markov, dok je treće mjesto osvojila učenica Natali Mišić iz Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Livna.

Najbolje rezultate u natjecanju učenika devetih razreda imala je učenica Osnovne škole „Ivan Mažuranić“ iz Tomislavgrada, Jelena Ivanković,  drugo mjesto osvojila je učenica Arna Ključo iz Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Livna, a treće mjesto pripalo je Ivi Marijan iz Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Livna.