tg portal

U petak, 4. prosinca 2015. godine u Tomislavgradu Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije organiziralo je sportsko natjecanje učenika srednjih škola s područja Hercegbosanske županije.

Učenici su se natjecali u ekipnim sportovima:u nogometu (muškarci),  košarci (muškarci), košarci (žene) i odbojci (žene).

U nogometu prvo mjesto osvojili su učenici Srednje strukovne škole iz Tomislavgrada, drugo mjesto pripalo je učenicima Srednje strukovne škole „ Silvija Strahimira Kranjčevića“ iz Livna, dok je treće mjesto pripalo učenicima Gimnazije iz Tomislavgrada.

Košarkaši Gimnazije „ Marka Marulića“ iz Tomislavgrada osvojili su prvo mjesto, drugo mjesto pripalo je učenicima Srednje škole iz Drvara, a treću poziciju zauzela je ekipa Srednje strukovne škole „ Silvija Strahimira Kranjčevića“ iz Livna.

U košarkaškoj konkurenciji ekipa Gimnazije iz Livna osvojila je prvo mjesto, učenice Srednje strukovne škole „ Silvija Strahimira Kranjčevića“ iz Livna osvojile su drugo, a košarkašice Gimnazije iz Tomislavgrada treće mjesto.

U odbojci za žene najuspješnije su bile učenice livanjske Gimnazije koje su osvojile prvo mjesto, učenice Srednje ekonomske škole Livno osvojile su drugo, a učenice Srednje strukovne škole „ Silvija Strahimira Kranjčevića“ iz Livna zauzele su treće mjesto.

Na ovom natjecanju sudjelovalo je 25 ekipa. Natjecanje je održano u sportskoj dvorani OŠ „ Ivana Mažuranića“,  dvorani Srednje strukovne škole Tomislavgrad i Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu.

Ekipama s najbolje postignutim rezultatima uručene su prigodne nagrade. Na sportskom natjecanju učenika srednjih škola s područja Hercegbosanske županije Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije osiguralo je prijevoz.