IMG_8146U petak, 27. studenog 2015. godine u Livnu održano je sportsko natjecanje osnovnih škola Hercegbosanske županije koje je organiziralo Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa.

Učenici su se natjecali:

– u nogometu – muškarci ( „Sportska dvorana „ Dalibor Perković – Dali¨“ Livno)
– košarci – muškarci ( Srednja ekonomska škola Livno)
– košarci – žene ( Srednja ekonomska škola Livno)
– odbojci – žene (OŠ „ Fra Lovro Karaula“ Livno)

U sportskom natjecanju učenika osnovnih škola Hercegbosanske županije  OŠ „Fra Mije Čuića“ Bukovica u nogometu osvojila je prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je OŠ „ Ivana Gorana Kovačića“ Livno, a treće mjesto  OŠ „ Ivana Mažuranića“ iz Tomislavgrada.

Učenice OŠ „ Fra Lovro Karaula“ Livno postigle su najbolje rezultate u odbojci osvojivši prvo mjesto. Učenice OŠ „ Ivana Gorana Kovačića“ Livno osvojile su drugo mjesto,  a OŠ „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova treće mjesto.

IMG_8175

Najbolje rezultate u košarci za žene ostvarile su učenice OŠ „ Ivana Mažuranića“ Tomislavgrad, dok su drugo mjesto zauzele učenice OŠ „ Ivana Gorana Kovačića“  Livno i treće mjesto pripalo je učenicama OŠ „ Fra Mije Čuića“ Bukovica.

Prvo mjesto u košarci za muškarce osvojili su učenici OŠ „ Ivana Gorana Kovačića“ Livno, drugo mjesto OŠ „Fra Lovro Karaula“ Livno, dok je treće mjesto pripalo učenicima OŠ „ Ivana Mažuranića iz Tomislavgrada.

Završnica natjecanja održana je u sportskoj dvorani „Dalibor Perković- Dali“ u Livnu. Najuspješnijim ekipama su uručene prigodne nagrade. U sportskom natjecanju sudjelovale su 24 ekipe.

Za sve ekipe osnovnih škola s područja Hercegbosanske županije koje su sudjelovale na sportskom natjecanju Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije organiziralo je prijevoz.